Eindelijk weer ZON op ons bast

Tiktiktik klinkt het op het raam, het is 06:15 uur en Marius staat voor de deur om ons weg te brengen naar Schiphol. We laden de fietsen in de aanhanger van Marius en om 06:30 uur rijden we Middelzand uit op weg voor onze volgende grote reis van bijna 5 maanden 😊Het is een vlot ritje en zonder oponthoud arriveren dan ook om 07:30 uur op Schiphol. Het naar binnen brengen van de fietsdozen is nog wel een klusje maar lukt uiteindelijk weer goed. We mogen inchecken bij Priority Check In vanwege de fietsdozen, gaat lekker vlot ……… totdat de stewardess bij het inchecken merkt dat de uitreisdatum voor Thailand (onze terugreis) bijna 5 maanden later ligt. Het is niet duidelijk of we dan mogen inreizen in Thailand omdat een visum on arrival 30 dagen geldig is. Men weigert ons dan ook mee te nemen want als we Thailand niet in mogen reizen dan moet Garuda Indonesia ons weer mee terug nemen. Ik geef aan dat wij zulke reizen al vaker hebben gemaakt en nooit problemen hiermee hebben gehad. Er wordt een deskundige bijgehaald ………….. na veel zoekwerk in de kleine lettertjes van toegangsvereisten tot Thailand leest men gelukkig dat Nederlands ingezetenen recht hebben op een verlenging van hun visum pfffff dit biedt uitkomst om ons toch mee te nemen => de eerste hindernis van deze reis is genomen 😉
De vlucht Amsterdam naar Jakarta is onderbezet zodat we ieder de beschikking hebben over 3 stoelen, heel luxe! Stipt op tijd landen we op Jakarta om na een overstaptijd van 3 uur het laatje stuk naar Bangkok te vliegen. We arriveren daar om 13:10 uur na een reis van 15.312 km en 21 uur reistijd. Na een vlotte incheck en 30 dagen visum voor Thailand verlening is het nog de kunst de bagage te verzamelen en de chauffeur te vinden dien ons naar het hotel brengt. Ook dat lukt uiteindelijk. De SUV waarmee hij ons ophaalt is echter net toereikend om de fietsdozen met wat persen mee te nemen …… nu wij nog. Ange kan voorin en ik ………… achterin?  De chauffeur wil een andere taxi bellen maar ik geef aan dat ik mij er wel in pers, nou vraag niet hoe, ik ben niet erg breed maar hier pas ik zelfs alleen maar in als de deur met enig geweld wordt dicht gedrukt, gelukkig is de rit : slechte” 40 minuten en kom ik er uit als een gekreukelde krant, we zijn er! Na het inchecken en lekker douchen eerst een biertje, een Texelse Skuumkoppe uit Nederland (meegenomen 😊)
’s avonds de eerste ‘Friet Rice met Shrimp’ er zullen er nog vele volgen!

De volgende ochtend, vrijdag, eerst de fietsen uitgepakt en om 12:30 uur Bangkok in. Met de watertaxi naar Chinatown en De Golden Boeddha, een feest van herkenning in een heerlijk temperatuurtje. Na informatie bij de receptie van het hotel blijkt dat het in bewaring geven van de fietsdozen (voor het vervoer per vliegtuig) met 50% korting neerkomt op Thb 5000 dat is ongeveer
€ 150 dit is belachelijk veel. Na wat Googelen blijkt er op 2 km afstand van het hotel een fietsenwinkel te zijn, wij er de volgende dag heen, ergens midden in de kampong in Bangkok (en die kampongs zijn er echt) uiteindelijk de “fietsenwinkel” gevonden, zij hebben fietsdozen en houden er een paar voor ons achter in mei ……………. Wie gelooft dit ……….. wij wel en hopen er het beste van.
op zondag op weg naar Ayuthaya (88 km) al na 3 km het eerste oponthoud, de brug, opgenomen in de route is verboden voor fietsen, terug en een ander brug gezocht waar wij wel over mogen. Na 14 km sla ik links af en ……………. Ange gaat recht door zonder dat wij het van elkaar weten, na een kwartiertje zoeken vinden we elkaar weer, dit hoort er ook bij maar is niet leuk. Rond 16:30 uur komen we aan bij het onderkomen in Ayuthaya, helemaal prima een bungalow aan een vijver => dus veel muggen (maar daar weet DEET wel raad mee). Maandag een super fijne dag in Ayuthaya waar we op de fiets alle highlights bezoeken in ons eigen tempo bij een heerlijke temperatuur, het vakantiegevoel voor deze reis begint op gang te komen 😊Op dinsdag vroeg op voor een ritje van 78 km naar Lopburi, veel tegenwind op een grotendeels open dijk waarop de weg is aangelegd, zo komen we er wel weer in! In Lopburi aangekomen blijkt het onderkomen waar we wilden overnachten volgeboekt (gister op hun site nog 5 bungalows vrij!) het is al 17:30 uur en met bemiddeling van de receptionist vinden we een ander onderkomen een “Cheapy” nou het houdt dan ook niet over. Oorspronkelijk wilden wij 1 dag in Lopburi blijven en dan in 1 keer naar Chanai op ruim 89 km, Ange vindt een overnachtingsmogelijkheden ergens half weg en we besluiten dan ook op woensdag door te gaan naar Singburi. We maken er een super leuke tocht van door de weggetjes parallel aan de grote weg. Leuk rijden door de kampongs met veel schaduw. Ange heeft het alleen iet zo erg op de vele honden die niet altijd te vertrouwen zijn. Singburi is een leuke plaats waar NIETS te beleven valt, morgen door naar Chanai waar ook niets ………..

 

2 gedachten over “Eindelijk weer ZON op ons bast

 1. Hoi,

  Fijn weer wat te lezen. reizen, never a dull moment. Ik had je wel ingeblikt willen zien zitten. dat is wel erg krap geweest als jij er zelfs met moeite inpaste. Ik hoop dat de storing snel voorbij is. Veel plezier en groetjes vanuit een nat en koud Nederland.

  Aty

 2. Ha die Bart en Ange,

  Leuk om alles te lezen. Ook dat van elkaar na 14 km uit het oog verliezen. Enigszins herkenbaar….
  Veel plezier !!!

  Groeten van Geert en Elly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *