Coming in the Asian Mood

Heel langzaam komen we weer in het heerlijk relaxte Azië ritme van fietsen en ongemerkt genieten van de diverse tempels die we steeds meer als gewoon gaan ervaren. Steeds weer een mogelijkheid om een gekoelde koffie(blikje) te drinken dat we vlak daarvoor hebben gekocht bij een klein’ local shopje’. Het kost bijna niets( Thb 15 is ongeveer 40 Eurocent) maar smaakt op zo’n moment prima.
In Chainat vinden we een heel leuk onderkomen in een mooi Thai-style bungalowtje met bij aankomst een heerlijk gekoeld Chang biertje. Chainat gaan we niet in, het is te ver van de plek waar we verblijven. ’s Avonds heel gezellig eten aan de rivier, wel achter glas vanwege de muggen die hier in het binnenland wel heel erg aanwezig zijn. De volgende dag, vrijdag, naar Uthai Thani waar we via de boekingssite van Agoda een bungalowtje hebben gehuurd. In het weekend gaan alle Thai op stap en het is dan erg moeilijk om aan accommodatie te komen. de afstand Chainat => Uthai Thani is niet groot en we verwachten rond half twee achter een biertje in de bungalow te zitten ……..  niets is minder waar ☹ In Zuidoost Azie is men niet altijd nauwkeurig met het aangeven van de plaats waar een onderkomen is gevestigd op Googlemaps, men zet maar een stip in de ‘buurt’ van waar het onderkomen zou kunnen zijn ☹ ook nu weer is dit het geval. Aangekomen op de op Googlemaps aangegeven locatie is er van een onderkomen niets te bekennen => balen, zoeken, vragen, bellen, fietsen. Uiteindelijk, zo een 6 km verder komen we aan bij de gereserveerde bungalow in een 6 x nix wijk. Het onderkomen ziet er net uit als de oudere dame die ons ontvangt ………. Met geen tang aan te pakken (zij past zich aan, aan het onerkomen). De dame spreekt geen woord Engels maar na veel doorvragen belt zij de eigenaresse die mij in het Engels te woord staat. Ik leg haar onze teleurstelling uit en geef aan de reservering te willen cancellen. Zij geeft daar na wat wikken en wegen aan toe. Ik geef wel aan dat dit wel zonder kosten voor ons moet gaan. Zij gaat akkoord. Nu op pad om in het weekend toch nog een onderkomen te vinden. We besluiten naar het onderkomen te gaan waar we al eens zijn geweest maar aangaf volgeboekt te zijn. Het is een heel leuk onderkomen aan de rivier op loopafstand van het centrum. Daar aangekomen blijkt alles vol ☹ na veel doorvragen en memoreren aan de vorige keer kunnen we voor 1 nacht verblijven in een ‘mini bungalow’ en daarna verhuizen naar een gewone bungalow 😊 prima deal, het is ondertussen wel 17:00 uur => weg rustige middag.
Op zaterdag gaan we via een leuke route naar de z.g. Glasstempel, het is een heel complex van bijzondere tempels waarvan er twee van binnen en buiten helemaal voorzien zijn van ontelbaar kleine spiegeltjes superleuk en mooi om te zien. Ook zijn de Boeddha beelden helemaal ingelegd met ontelbare ‘HEMA-Diamantjes’ kitsch in optima forma maar daardoor heel indrukwekkend. We nemen er heerlijk te tijd voor om alles te bezoeken,
Van de zondag maken we een echte rustdag, we besluiten nog een nachtje te blijven en maken op zondag alleen een fietstochtje van 23 km in de omgeving. Op maandag weer op pad, heerlijk weer op de fiets toeren, we rijden prachtige route langs de rivier en door de rijstvelden die u op hun mooist zijn (groen en nog niet geoogst). Aangekomen in Nakon Sawan nemen we onze intrek in een prima hotel met een kamer op de 7de verdieping, mooi uitzicht over de stad. Het hotel is mooi centraal gelegen en als we naar de ‘nightmarket’ gaan om wat te eten en we door Chinatown moeten blijkt dat de voorbereidingen voor het Chinees nieuwjaar in volle gang zijn, compleet met kilometers lange rijen van kraampjes waar van alles verkocht wordt en waar tussen de Wats door ook nog een kermis is. In de rivier (de Nang) liggen heel grote pontons waarop uitvoeringen gegeven  worden. Bij een van de uitvoeringen blijven we wat langer kijken omdat daar een opvoering gegeven wordt van een traditioneel Chinees Drakengevecht …. Top.
De volgende ochtend bijtijds weg , als we net de stad uit zijn leidt de route ons over een onverharde weg die steeds slechter wordt ☹ er is geen ontkomen aan, teruggaan is geen optie en uitwijken naar een verharde weg zit er voorlopig niet in. Als klap op de vuurpijl is het er ook nog vergeven van de honden van aanwonenden die ons opwachten en elkaar van verre al waarschuwen dat wij eraan komen. Het is echt 18 km voortploeteren waarbij ik moet denken aan het liedje van Drs. P over de rit in de arrenslee die achtervolgt wordt door wolven 😉 Uiteindelijk weten we weer een weg te vinden die verhard is en in het eerst volgende dorp stoppen we voor een kop ‘Miesoup’, niet het beste tentje gekozen, de bouillon is volgens ons eerst gebruikt voor behanglijm of zo, het vult wel. We overnachten in een bungalow direct in/aan de rijstvelden, geweldig mooi. De volgende dag (woensdag) hebben we een heerlijk ritje naar Pichit waar ’s Avonds een groot feest is bij een boeddhistisch Wat, heel gezellig.
Nog twee ritten voor de boeg voor we in Sukothai zijn, een plek met een schitterende ‘Historical Sit’e. We kijken erg uit naar het bezoeken ervan.

D

3 gedachten over “Coming in the Asian Mood

 1. Hoi,

  Wat voor een beest hangt er bij die laatste foto aan het spit? Hebben jullie daar ook van gegeten?
  Niet fijn zo’n onverharde weg met agressieve honden. Waar drs. P al niet goed voor is op een verre reis.
  Stuur eens een beetje warmte hierheen, het is waterkoud en die sneeuw ben ik ook zat. Fijne reis verder en groetjes,

  Aty

 2. Hoi Bart en Ange,

  Weer op de log zie ik. Wat een verhaal vooral van de honden. Nee honden en apen zijn niet leuk om tegen te komen op je reis. Vraag me trouwens af wie als eerste opgeofferd zou worden aan de honden/wolven 🙂
  Groet Ginie.

 3. Hi Bart en Ange,

  Zo te zien en horen is het nog even wennen op jullie “long and windy road”, wel heerlijk warm echter!
  Nog een heel fijne tijd en reis!

  H.gr.
  Joop en Bregje
  Uit het koude,natte ,miezerige en donkere “Gibraltar van het Noorden”🌧🌧🌧
  Ofwel
  Den Helder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *