De Rode Lantaarn 01

Hier het eerste bericht van de Rode Lantaarn
Zoals jullie al gelezen hebben zijn we weer lekker door Bangkok gelopen. Daarna op de fiets voor 86 kilometer naar het mooie park in Ayutthaya. Van het park hebben we weer genoten. Lekker rondgefietst en de olifantjes, nou ja ..jes, bekeken. Daarna weer op weg naar het noorden. Mooie route met lekker platte wegen, 😀😀, en mooie omgeving. In de ochtend is de temperatuur zeer aangenaam en in de middag wordt het warmer. Door kleine dorpjes met bewoners die toch wel vreemd opkijken als we langs hobbelen. En dat doen we af en toe. Soms zo’n slecht wegdek niet normaal. Deze tocht is een feest van herkenning hier zijn twee jaar geleden ook geweest alleen nu op de Garmin rijden we toch kleinere routes. Maar in de dorpen of stadjes zijn we wel geweest. Een keer kwamen in een hotel vlak voor dat we de bus namen naar het hoge noorden, brrrrrr, vreselijke hoge bergen, herkenden ze Bart direct. Ja die man van die fietsen die ze perse binnen wilden hebben staan. We zijn ook weer bij mensen geweest waar we ook al eerder geslapen hebben, wel tegen betaling hoor🤪🤪, die ons ook direct herkende. We lijken wel Aziaten☺️☺️. Ook daar weer een mooi park bezocht het blijft allemaal geweldig mooi. En omdat het niet zo bloedheet is ook aangenaam. Nu begint de temperatuur in de middag weer op te lopen en dat merk je wel.
Op het moment zitten we Chiang Mai bij uitstek een toeristencentrum, heel veel buitenlanders die zich hier kunnen vermaken met het bekijken van Watt’s en de bergen in kunnen. Wel met de bus en naar een olifantenopvangplek. We hebben de Watt’s bekeken en de volgende dag naar de markt geweest. Toch wel weer leuk want het is een hele drukke chineze markt. Druk waar je veel “rare etensmiddelen” kunt kopen. Ze eten hier werkelijk van alles. Brrrr, ik moet er niet aan denken. Op de markt kruipt bij wijze van spreken van alles en dat stop je in je mond. Ik voel het in mijn maag al kriebelen. Morgen gaan we door naar (7e) Chiang Rai. Wel met de bus want de rit er naar toe gaan echt over hele hoge bergen. Niet te fietsen. We kwamen twee Nederlanders tegen die fietsen van Chiang Mai richting Bangkok en die hebben “heel veel gelopen” en die gingen nog naar beneden, kun je je voorstellen als je naar boven gaat😂😂.
Jullie lezen het, we vermaken ons uitstekend en na Chiang Rai weer lekker fietsen op weg naar Laos. Ik ben nieuwsgierig of het al wat beter in Laos is geworden. Ik bedoel de wegen🤣🤣.
De lieve groetjes van de rode lantaarn.

4 gedachten over “De Rode Lantaarn 01

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *