Metamorfose

zo mogen we de omschakeling wel noemen, van reizigers zijn we nu vakantiegangers geworden 😊 Aan het eind van onze reis met veel fietswerk, 3322 km gefietst! Maar ook heel veel andere reisvormen zoals trein, ferry, boot, cruise, betcak, tuk-tuk, taxi, longtailboot en verzin het maar en het bezoeken van Thailand, Maleisië, Java en Bali komt er nu toch een einde aan onze reis. We hebben er voor gekozen de laatste 3 weken van onze reis op Bali te verblijven om heerlijk bij te komen van alle inspanningen en het regelen van allerlei zaken die nodig zijn als je reist. Bali is, zoals gezegd in het vorige bericht, een echt vakantie eiland. Je kan er heerlijk relaxen en dat doen we nu ook => van reizen naar relaxen, van reizigers naar vakantiegangers. Natuurlijk moeten er onderweg op Bali nog wel onderkomens geregeld worden en routes gemaakt worden en eettentjes gezocht worden en bezienswaardigheden bezocht worden maar dit alles is erg ‘Low Key’ op Bali. Bovendien zijn de afstanden die gefietst moeten worden redelijk kort (gemiddeld  45 km) en is het wegdek goed. De heuvels mogen wel wat lager zijn want af en toe moet er stevig geklommen worden.

Vanaf Lovina Beach zijn we met een tussenstop op de noordzijde van Bali terecht gekomen in een onderkomen met een schitterend uitzicht over geheel Zuidoost Bali. Het onderkomen ligt op ca. 375 meter hoogte en recht boven de Koningsbaden van Tirta Gangga. Vanaf het onderkomen is het een ½ uurtje lopen door de bush om er te komen, we hebben er bijna een hele dag zoet gebracht met ook nog zwemmen in het koude water van de Koningsbaden. ’s Avonds bij terugkeer in de bungalow had ook een Gekko zijn intrek genomen in onze kamer => niet fijn. De eigenaar gewaarschuwd die de Gekko met een hulpje een kopje kleiner heeft gemaakt, alhoewel …….. ’s avonds hoorden we de Gekko toch weer 😉 van Tirta Gangga, de volgende dag, bergafwaarts maar ook een steile klim naar Candidasa waar we hebben overnacht bij Kelapa Mas, een bungalow park met grote bungalows en een fantastisch aan de zee gesitueerd zwembad. Voor de avond werden we uitgenodigd de geboorte van een kleizoon van de eigenaar mee te vieren met lekker eten en bier in overvloed. We hebben er de volgende dag superfijn aan het zwembad gezeten. Het ritje naar Ubud ging niet helemaal vanzelf, het klimwerk hielt niet op met het venijn in de staart. De laatste 6 km kostte ons 5 kwartier! In Ubud 2 dagen verbleven in een authentiek Balinees hotel, rustig gelegen in het hart van Ubud. Een dagje zijn we nog naar het museum van Blanco geweest, een inmiddels overleden Spaanse kunstenaar en tijdgenoot van Dali en Picasso. Hij mat zich aan de Dali van Bali te zijn, naar mijn mening te hoog gegrepen. De rit naar Tanah Lot leek bergafwaarts, Ubud ligt op 208 meter boven zeeniveau maar ze weten op de afdalingen toch nog mooie klimmetjes in te bouwen ☹ Tanah Lot is altijd schitterend om te zien, de Hindoetempel ligt in zee en bij laagwater kan je er naar toe lopen. Er lopen golven van 7 meter hoog die met veel geraas breken op de rotsen van de kust. Overdag moordend druk maar ’s Avonds geheel verlaten 😊 we hebben er prima overnacht in dezelfde kamer van het hotel waar we 7 jaar gelden ook hebben overnacht, niets veranderd …….. zelfs dezelfde spinnenwebben op de kamer, in de gordijnen en aan de stoelen. Gister (maandag) de laatste fietsrit gemaakt van Tanah Lot naar Legian waar we nu in een prima hotel verblijven. Het hotel kennen we van onze eerste fietsreis in 1996. Het is nu de terugreis voorbereiden, vandaag fietsdozen geregeld. Ik ben daarvoor een aantal fietsenboeren af geweest en kon uiteindelijk 4 dozen kopen, we hebben 2 dozen nodig om 1 fiets in te pakken. Naar goed Oosters gebruik heb ik ze eerst een stuk op mijn hoofd gedragen. De wind kreeg er echter steeds vat op waarna ik ze maar onder de arm heb genomen. Bekijks trek je er wel mee in de nauwe straatjes van Legian. Om de fietsen er morgen een beetje fatsoenlijk in te krijgen wordt nog een klusje 😉
Als alles volgens planning verloopt dan landen we zaterdag 28 april om 07:50 uur weer op Schiphol om daar verder te genieten van het voorjaar in Nederland.

Wij kijken terug op een ontzettend mooie reis waarin we veel hebben meegemaakt en beleefd met veel variatie in reisvormen en landen die we hebben aangedaan. Ook de variëteit in bezienswaardigheden was groot, kortom we hebben er vreselijk van genoten.

Wij danken jullie voor het lezen van ons blog en de heel leuke reacties, via het blog, de mail of WhatsApp, die wij steeds van jullie mochten ontvangen en kijken uit naar onze volgende reis waar heen die ons leidt is ook voor ons nog onbekend.

Met een hartelijke reisgroet,

Ange   en Bart

 

5 gedachten over “Metamorfose

  1. Hoi vakantiegangers 🙂
    Alvast een hele goede terugreis gewenst en neem een paar kilo zon mee, hier zitten we alweer met de deur dicht bij 13 graden.
    Tot snel groet Ginie.

  2. Jullie hebben weer een prachtige reis gemaakt en fijn dat ik op afstand mee kon genieten! In Nederland zal het weer even wennen zijn, maar dan kunnen jullie alweer gaan nadenken over een volgende reis.
    Liefs,

    Aty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *