Oh moeder wat is het heet!

Het onderkomen in Teluk Intan hebben we via internet geboekt, het leek zo aardig. Als we er aankomen blijkt het een Homestay te zijn, rommelig van opzet (het blijkt dat moederlief de architect, uitvoerder en interieur verzorgster is van de panden). We krijgen een kamer aangeboden zonder ramen ……………. als ik aangeef dat ik leid aan claustrofobie wordt er naar een oplossing gezocht en krijgen we een kamer, met raam,  in het huis van de eigenaar aangeboden. Dit is beter dan niets alhoewel niets soms ook best aardig kan zijn. Nadat we al onze bagage door alle kamers en de keuken van het woonhuis hebben getransporteerd (onze kamer is natuurlijk de kamer achter in het huis, is het tijd voor een biertje 😊 De volgende dag vroeg op en op weg naar Sungai Besar. We hebben een reservering via internet gemaakt, als we er aankomen is er echter niemand te vinden en is het complex gesloten. We besluiten naar een onderkomen te gaan dat we kennen van 2 jaar geleden, bungalows op palen boven zee. De ligging is prima de kwaliteit van het onderkomen pover. We hebben het prima naar ons zin, net als 2 jaar terug, prachtig zo boven zee. De volgende dag naar Kuala Selangkor. We gaan eerst nog langs bij een garagehouder die ons 2 jaar geleden behoorlijk uit de brand heeft geholpen door voor ons vervoer te verzorgen toen we dat heel erg nodig hadden. We worden meteen herkend en de ontvangst is aller hartelijkst. We hebben een presentje meegebracht uit Nederland en wat foto’s afgedrukt die we achterlaten. De rit gaat verder over machtig mooie kleine binnen weggetjes door een mooi landelijk gebied waar Ange nog op de foto gaat met een Kapokplukster, heel apart. Voor we Kuala Selangkor inrijden gaan we nog langs bij het hotel waar we, eveneens 2 jaar geleden, hebben overnacht en waar het personeel ons heel goed geholpen heeft, ook hier worden we direct herkent en is de ontvangst heel hartelijk. We moeten op de foto in de sportauto die als entourage voor de deur staat. We overnachten in een bungalowpark, met  zwembad waar de apen over dak rennen 😊
Kuala Selangkor is onze laatste stop voor Klang waar we 2 dagen blijven, 1 dag om Kuala Lumpur te bezoeken en 1 dag om Klang te bezoeken. Naar Kuala Lumpur gaan we met de trein en LRT naar de Petronas Towers. Het is altijd heerlijk om hier weer te zijn en in het park met de fonteinen naar de Towers en de hoogbouw in de omgeving te kijken. We bezoeken ook nog Ilham Gallery waar een expositie is van 5 Maleisische kunstenaars die een voortrekkers rol hebben vervult in de hedendaagse Maleisische kunst. Verder bezoeken we de toeristische plekken als Merdekka Square, Kuala Lumpur Gallery, Pasar Kuala Lumpur en Chinatown waar net met een Drakendans en veel vuurwerk om de gunsten van de goden wordt gevraagd. Klang is een verrassend leuke stad met enkele bezienswaardigheden. Ik loop in de namiddag nog even naar het hotel waar we 11 jaar geleden hebben overnacht, een erg ‘unheimlig gebouw’ was het toen, nu is het nog erger geworden, met 2 Chinese speelholen, heel luguber waar games worden gespeeld waar ik geen touw aan vast kan knopen. Het staat er blauw van de rook en er speelt heel toepasselijk underground muziek.
De volgende ochtend na een eenvoudig ontbijt op weg naar Bagan Lalang, een badplaats, waar ik voor de zekerheid telefonisch een reservering heb gemaakt voor een appartement want het is weekend en dan is er heel moeilijk aan accommodatie te komen. Als we arriveren dan blijkt dat de appartementen wel heel erg ‘doorleeft’ zijn! Er zijn echter geen andere opties en na wat praten krijgen we een flinke korting (1/3 van de prijs gaat er van af (afdingen lukt niet altijd maar in de meeste gevallen valt er over de prijs goed te onderhandelen) zodat het toch weer wat acceptabel wordt. We kunnen wel lekker buiten zitten met een goed uitzicht 😊 Als we ’s Avonds gaan eten blijkt er voor de kust een hel dorp op [alen in zee gebouwd te zijn in de vorm van een Palmboom. Het is een groot hotel complex waar het stinkend duur is maar wel apart om te zijn (zie de panoramische foto hieronder). De volgende dag (zondag) rijden we een prachtige rit langs de kust en over mooie kleine kampong wegen. We gaan ervan uit gemakkelijk een goed overkomen te vinden in Port Dickson. Niets is minder waar, de economische crisis heeft hier goed toegeslagen want er zijn heel veel onderkomens gesloten en vervallen. We besluiten door te fietsen en komen uiteindelijk terecht bij “Eagle Ranch Resort” in de middle of nowhere is er ineens een schitterend resort geheel in Western Style waar je ook wigwams (Tepees) kunt huren. Wie verzint dit? We overnachten in een ‘blokhut’, de houten logs (balken) zijn op de muur geschilderd, maar de kamer boven een zwembad is prima. Het terrein is ondertussen behoorlijk heuvelachtig geworden (wat wij niet deven fijn vinden). Voor maandag staat de etappe naar Malakka op het programma. Het is wederom een schitterende route voor de eerste 30 km strak langs het strand maarrrrrrrr dan loopt onze route zomaar een luchtmachtbases van het Maleisisch leger op. In Thailand doet men niet moeilijk en mag je er over, in Maleisië dus niet! We moeten terug en 9 km om rijden de bergen in. Dit is balen! Uiteindelijk komen we rond 16:00 uur in Malakka aan waar we redelijk snel een goed onderkomen vinden in een hotel op de 6de verdieping met balkon en uitzicht op de stad en zee, prima voor de komende 2 dagen. We zijn ook nog even wezen kijken naar het onderkomen waar we x-jaren terug hebben overnacht, ie op een toplocatie en was toen heel goed, nu is het overgegaan in handen van Indiase eigenaren en er weinig meer van over. Jammer maar het alternatief waar we nu zitten is prima.
Malakka is een heel leuke stad waar we de afgelopen twee dagen heerlijk zijn bijgekomen en heel veel gezien en bezocht hebben zoals het Stadthuys (uit de VOC tijd), het Portugese Fort, The Dutch Graveyard, de voormalig gereformeerde kerk, gebouwd in de 17de eeuw van bakstenen afkomstig uit Zeeland, Villa Sentossa een Kampong Villa. Middenin Malakka, tussen de hoogbouw, is er nog een authentieke Kampong waar de Kampong Villa staat. We worden er rondgeleid door de eigenaresse van 86 jaar oud. We lopen de riverwalk helemaal af en bezoeken nog Baba Nyonas House, een Mansion van een Chinese Dynasty die stinkend rijk zijn. Heel mooi, heeft wel iets van de grandeur van de Mansion die we bezochten in Penang. Tot slot bezoeken we nog het Sultan Palace.
Ondertussen merken we wel dat we de evenaar naderen want het is hier in de middag Bloedheet, de temperaturen lopen gemakkelijk op tot boven de 40 graden. Gelukkig is het in de avond en vroege ochtend heerlijk zwoel.

Morgen verder richting Johor Baru om daar de boot te nemen naar Batam (Indonesië) 😊

Met een hartelijke reisgroet,

Ange en Bart

                                                                          

4 gedachten over “Oh moeder wat is het heet!

 1. Goedemorgen Bart en Ange vanuit nu ,10.27 uur, nog steeds ijskoud den Helder.
  Nog een paar dagen ijspret hier in Nederland. Dat is voor jullie dus tropische pret. Heel leuk dat foto’tje van Sultan Bart en sultan(a) Ange op de stoeltjes met kleedje op schoot en witte blote voetjes! Gelukkig zijn jullie nu even op zee waar het toch altijd wat frisser is!
  Leuk om al jullie belevenissen zo te lezen. Een kamer zonder raam,ds niet zoals in het boek van E.M.Forster “a room with a view”, een wat dubieuze eigenares die van alle markten net niet thuis is en wie weet nog van veel anders ook, een open gele antieke sportauto enz.enz.

  Hartelijke reisrouten voor jullie en veel plezier in indonesie!
  Joop en Bregje

 2. Hoi hoi,
  De foto waar jullie in de 41 auto zitten, moet met fotoshop bewerkt worden.
  Ketting eraf, dan is het echt echt TOP.
  Ook leuk op de foto waar jullie op de stoelen zitten, kijk naar de voeten!
  Witte strepen van de schoenen die nu uit zijn, hahaha.
  Groet Ginie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *