Hit The Road ………

Ons tweede, en laatste, dagje Bangkok brengt ons naar de Floating Market niet al te ver weg van ons onderkomen. Omdat iedereen er met een georganiseerd boottochtje naar toe gaat is het wandelend niet gemakkelijk te vinden, we nemen het laatste stuk dan ook een local busje dat ons voor de markt afzet. De Floating Market op zich stelt niet erg veel voor maar om er weg te komen nemen we een ‘longtail boat’ die ons met hoge snelheid naar Bangkok brengt en ons voor het Koninklijk Paleis afzet. Dit is echt fun. Daarna een kort wandelingetje en met een pontje over naar Wat Arun. Deze tempel is de afgelopen jaren schitterend gerestaureerd. Een bezoek zeker waard, Vandaar met de boot en wandelend terug naar het hotel waar we alles in orden maken voor onze eerste fietsdag.
Zondag een heerlijke rit Bangkok uit over allemaal kleine wegen (wat een verschil met vorige keren) en rond 16:00 uur bij het onderkomen in Samut Sakon. Een mooie kamer op de 8ste verdieping met een geweldig uitzicht op de stad. ’s Avonds de stad in waar het langs de rivier heel gezellig is met eetkrampjes en een tempel. De versnelling van de fiets van Ange slaat steeds door wat ik in het hotel probeer bij te stellen, bij vertrek de volgende dag is er niet veel verbetering ☹
We fietsen de volgende dag dan ook zo goed als mogelijk dor naar Samut Songkhram waar we via Booking.com een Bungalowtje hebben gereserveerd. Bij aankomst blijkt het Resort echter gesloten!  Met hulp van de locals krijg ik contact met de eigenaar die zijn excuus aanbiedt en aangeeft dat we de reservering kosteloos kunnen annuleren. We gaan op zoek naar een ander onderkomen en vinden een prachtig gelegen authentiek houten bungalow aan de rivier, magnifiek. ’s Avonds na een goed hapje eten aan de rivier nog even de e-mail gecheckt en ………………. de eigenaar van het gesloten resort geeft via de mail aan dat hij ons de eerste gereserveerde nacht met 30% korting aanbiedt maar dat we de tweede nacht van de boeking geheel moeten betalen!!! Boos mail ik terug dat ik niet van plan ben ook maar IETS te betalen. Ik betaal niet voor een niet geleverde dienst ik neem ook meteen contact op met Booking.com (via wie de reservering gemaakt is) en neem hen in CC mee in de mailing naar de eigenaar……… binnen 15 minuten een excuus mail van de eigenaar met de toezegging dat er geen kosten in rekening worden gebracht en een mail van Booking.com met de vraag of alles op deze wijze naar wens is afgehandeld …………….. Prima bemiddeling van Booking.com 😊

De volgende dag vanuit ons onderkomen de stad in om te kijken of we voor de fiets van Ange een ander achterkettingwiel kunnen kopen, tevens willen we dan een bezoekje brengen aan de Railway Market. Aangekomen in de stad stap naar een willekeurige fietsenmaker die natuurlijk niet beschikt over een Shimano kettingwiel, hij geeft wel aan dat ik het ergens anders kan proberen, ik achterop een brommertaxi en het fietswiel van Ange naar de aangegeven fietsenmaker, deze heeft het ook niet maarrrrrrr hij weet een andere fietsenmaker die ………….. uiteindelijk na x-fietsenmakers kom ik bij een shop die mij wellicht verder kan helpen, hij heeft echter alleen maar een kettingwiel met 10 versnellingen en Ange d’r fiets heeft er 9! Ikspreek af dat we later in de middag terugkomer met de fiets van Ange om te kijken wat er mogelijk is. Terug bij Ange en de fietsen zetten wij die eerst op slot en bezoeken dat de Railway Market. Een heel leuk gebeuren waarbij de markt letterlijk op de spoorrails is met allerlei afdakjes van tentzeil. Als de trein aankomt dan haalt men razendsnel alle koopwaar van de rails en trekt de zeiltjes op, de trein passeert (stapvoets) en alles is in no time weer terug zoals het was, en dat 8 keer per dag. Heel leuk om gezien te hebben en schijnt uniek te zijn. Na dit gebeuren naar de fietsenshop, er zijn ook 2 Shimano specialisten opgetrommeld en met 4 man sterk gaat met de fiets van Ange te lijf. Het 10 versnellingen kettingwiel ligt er snel op maar blijkt niet goed te lopen, het overslaan ie er nog steeds, er wordt geprobeerd met een andere ketting het euvel op te lossen, mislukt ook, na 2 uur zijn we nog niet verder. Uiteindelijk wordt er van een nieuwe fiets een 9 bladskettingwiel gehaald en dat is de oplossing. Alles wordt perfect afgesteld en na 3 uur kunnen we weer verder met dan aan de fietsenshop medewerkers, super goede hulp.

Op woensdag vertrekken we voor een heerlijk ritje naar Chao Samran. We zijn niet de enige Westerse fietstoeristen want onderweg komen we een Russisch echtpaar tegen en daarna nog twee Zwitserse knullen die ook fietsend op reis zijn. Chao Samran is een heerlijk klein badplaatsje waar het onderkomen dat we hadden opgezocht via internet …….. gesloten is! We vinden na wat zoeken een ander onderkomen. De ritten die we nu elke dag maken zijn schitterend mooi telkens vlak langs de zee en de stranden en van de een mooie baai naar de ander. We overnachten nog in Cha-am (heel gezellig) en in HuaHIn (een grote stad met heel veel vertier in de avond en een Night Market). Vandaag (zaterdag) zijn we heerlijk relaxed gefietst van HuaHin naar Sam Rod Yoi waar we in overnachten in een heel mooi Lodge met een prachtige tuin en een fijn zwembad.

We vermaken ons opperbest met heerlijk weer en een steeds mooier wordende omgeving. Het mooie leventje is van start gegaan 😊

Totaal gefietste kilometers 383 (t.m. 21-01-2018)

                                                             

4 gedachten over “Hit The Road ………

 1. Hoi,

  Mooie foto van die ondergaande (of opkomende zon) aan het water! Je leert wel snel je handeltje bij elkaar te halen op zo’n Railway Market, een wonder dat er geen ongelukken gebeuren. Stuur eens een beetje zon hier naar toe. Het is echt snertweer, regen, storm het houdt niet op hier.
  Genieten jullie er maar lekker van en blijf vooral verhalen sturen dan ben ik ook een beetje op reis.

  Groetjes,

  Aty

 2. Hoi Bart en Ange,

  Jullie zijn weer lekker on tour!
  En weer van alles te beleven met die gasten.
  Prachtig die fietsenmaker,ze doen denk alles voor je!
  We fietsen lekker met jullie mee en kijken uit naar de volgende rit.

  Veel plezier,Riet en Henk.

 3. Hoi hoi,
  Klinkt allemaal erg goed. Ik heb toch verkeerd gereisd van Bangkok naar Phuket 🙁 nml met het vliegtuig. Heb ik toch veel moois gemist. Leuk de foto van de treinrails met Ange lopend tussen de kraampjes door. In China ook zo iets mee gemaakt maar dat was niet zo smal als op de foto, daar moesten wel de luifels naar binnen gehaald worden maar niet het koopwaar. Bij de Machu Picchu in Peru reed de trein door de dorpsstraat vlak voor het restaurant langs. Weet Bart denk ik ook wel. Leuk hoor zo op reis te zijn. Top mensen geniet lekker en blijven schrijven op de site.

  Groet en liefs Ginie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *