De Rode Lantaarn (03)

En route in Maleisië, apen, “namaakkrokodillen” en katten,

Zoals Bart al schreef bloedheet op het eiland Langkawi. Voor de boot kwamen we een Hollandse man, alleen op de fiets, tegen. Nu wij fietsen, maar hij helemaal. Was al 9 maanden op pad en is via Oost Europa, China, Laos en ga zo maar door, naar Thailand gegaan en nu in Maleisië en dan weer terug naar huis. Ook hij ging terug naar het vaste land, vanwege de hitte en de weg. We zijn nu op weg en vooral over het platteland🏞.Af en toe springen de apen 🐒🐒over de weg, wel leuk hoor, maaaaaar ik heb het er niet zo op. Uitzichten over zee🏝 zijn geweldig. En eigenlijk is de natuur hier zo anders, dus dat is genieten. Planten bij ons binnen hier lekker buiten. Gisteren kwamen een vrouw tegen die kapok aan het steken was van de boom. Toch heel apart. De bewoners zijn wel verbaasd als we langs fietsen. Volgens mij zien ze niet veel “witte mensen”. En zeker niet op de fiets, je neemt toch een brommer, 🤗. We hebben ook weer in een cottage gezeten waar we twee jaar geleden ook waren. Heel mooi je hangt met de palen en je eigen benen boven zee. Eb en vloed maak je heel bewust mee. En die zonsondergang🌅 geweldig. De bevolking is hier heel divers, Maleisiërs, Chinezen en Indiërs. Zo ook de keuken🍛. Ik eet zelf toch nog het liefst bij de Chinees. Het bier🍻is hier ook heel lekker. Alleen te krijgen bij de Chinees. Bij de Maleisiërs alleen limonade😛. Wijn niet te betalen en vanwege de hitte veel bier drinken😇. Vannacht ook weer in een bungalow geslapen met een prachtig zwembad🏊‍♀️. De apen renden over het dak van de huisjes. Ik in zwembad en de apen rennen, brrrr😜. 

Bart gauw de fietsen naar binnen, want ze bijten graag in kabels😂. Twee gasten in het complex, wij en nog een echtpaar met een kind en er was ook nog een manege, hoe verzin je het. De namaakkrokodillen zijn hele grote leguanen die zowel in het water als op land leven.  Heel indrukwekkend om die dieren te zien. Volgens de bewoners doen ze niets, maar ????????
Morgen gaan we naar Kuala Lumpur voor een dagje. Met de sneltrein🛤. Leuk ik kijk er naar uit.

Liefs van de rode lantaarn

 

4 gedachten over “De Rode Lantaarn (03)

 1. Hoi Bart en Ange,

  Wat genieten van jullie verhalen !
  Een kompleet andere wereld,zeker het platteland lijkt me.
  Zo ontmoeting met de enkele andere fietser(s)moet voor jullie leuk zijn en misschien zelfs waardevol.
  Hier is het afzien!en alleen de Olympische Spelen bieden wat afleiding en de hoop dat we nog zouden kunnen schaatsen?!!

  Veel plezier verder,
  Groeten Riet en Henk.

 2. Hoi Bart en Ange,
  Leuk dat Ange ook schrijft. Hoe zo witte mensen? Jullie zijn toch bruin zon gebrand of niet soms? Hier is het echt afzien, vandaag code geel omdat de gevoelstemperatuur -15 is en er gewaarschuwd wordt voor onderkoeling. In werkelijkheid is het nu overdag -5. Komend weekeind wordt het warmer, rond 0 graden 🙁 schiet lekker op.
  Jullie gaan lekker lees ik zo, houden zo.
  Groetjes Ginie

 3. Hoi,

  Die apen zal je straks in Nederland niet missen denk ik, maar het maakt de reis wel avontuurlijk. Die leguanen lijken mij maar griezels, misschien vallen ze in het echt wel mee. Genoten in Kuala Lumpur?
  Liefs,

  Aty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *